15 Aralık 2010 Çarşamba

Rengarenk..

Renklerden bahsetmeye devam etmeliyim.. Sanırım iyi geliyor, canlı renkler beni canlandırıyor :) Renklerin insanlar üzerinde etki yaratması ne kadar ilginç. Sabah evden çıkarken giyisilerimizi o günkü psikolofimize göre seçiyormuşuz farkında olmadan. Üstüme bakıyorum da, siyah kazağım bu tezi doğruluyor resmen.. Renkler hayatımızda etkin rol sahibi oluyor anlaşılan. O zaman en çok vakit geçirdiğimiz evimizi dekore ederken onların bize hissettirdiklerine dikkat etmemiz gerekmez mi?

Menekşe - Mor


Menekşenin ve mor rengin farklı tonları çeşitlilik, görkem ve güçlülüğü simgeler. Bu renkler zengin ve sıcak bir ortam yaratır. Odanın içinde çarpıcı bir etki yaratmak için bu renkleri dağınık olarak örenğin yastık ya da küçük bir kilim olarak kullanabiliriz. Leylak gibi daha açık tonlar canlandıran bir değişim olabilir. Yumuşak leylak tonu yatak odasında ya da çalışma odasında oldukça etkili olur.
Mavi

Mavi imparator rengidir. Huzuru simgeler, aynı zamanda çok güzel kontrast oluşturur. Mavinin pastel tonları zariftir ve ortaımın daha geniş, daha aydınlık görünmesini sağlar. Kobalt mavisi gibi daha güçlü tonlar çarpıcı bir elektrik yaratır. Parlak mavi tonları ortamı canlandırır; açık mavi havadar bir duygu verir ve dinlendiren bir ortam yaratır. Bu renk yatak odaları, banyo ve bebek odası için idealdir. Turkuaz ortama tazelik verir. Küçük odalar, yatak odası ve banyo için bu renk tercih edilebilir.

Pembe

Pembe, besleyen büyüten bir renktir. Ayrıca insanı dinlenmeye ve sakinleşmeye yöneltir. Bu rengi yatak odanızda ya da yaşlıların odasında kullanabilirsiniz. Portakal rengine kaçan pembe canlı ve dostça bir his uyandırır. Koridorlarda, oturma odasında, oyun odasında, çalışma odasında, yemek odasında, mutfakta ya da banyoda, kısacası her yerde keyifle kullanabilirsiniz. Şeftali rengine kaçan pembe renkleri hemen hemen her oda için uygundur.




Yeşil doğanın dinlendiren rengidir. Odaların daha büyük ve aydınlık görünmesini sağlar. Çoğu yeşilin insanı sakinleştiren bir özelliği vardır.  Evinizin herhangi bir bölümünde tabiat hissini canlandırmak için kullanbilirsiniz. Eğer renk olarak kullanmazsanız bile, yeşil bir bitki mutlaka olmalı köşede :)






Sarı

Sarı uyaran bir renktir. Parlak, canlı ve enerji doludur. Odanın taze bir görünüme kavuşmasını sağlar ve insanların üzerinde mutluluk, yaratıcılık duygularını canlandırır. Dolayısıyla sadece oturma odasında değil, yemek odasında ve mutfakta kullanılabilir. Krem rengi yatak odasına canlılık getirir. Çalışma odasında gözü yormadan rahatça çalışmanızı sağlar. Portakal rengi yumuşak bir renktir ve gevşemek için kullanılabilir. Yeşile kaçan sarı güçlü ve çarpıcıdır. Bu ve benzeri diğer sarı tonları dekorasyon amacı ile kullanılabilir. Örneğin perde, örtü ya da duvar deseni olarak..


Kırmızı

Kırmızı, sıcak ve coşkuludur. Odaya kişisel bir anlam, sıcaklık ve samimiyet getirir. Bu renk küçük ortamlarda dekorasyon amacı ile kullanılabilir. Kırmızının tonları dikkatli kullanılmalıdır. Parlak kırmızı metabolizmayı harekete geçirir ve mutfakta, egzersiz odalarında ya da oyun odasında kullanılmaya uygundur. Koyu kırmızı yemek odasında ve oturma odasında kullanılabilir. Pastel kırmızı ise ışığı yansıtır ve kişilerin neşeli hissetmesini sağlar..




Beyaz

Beyaz yazamayacağım, daha doğrusu okunamayacağı için normal fontta devam etmek zorundayım.. Asaletin rengi beyaz, diğer renklerin etkisini ortaya çıkarır ve daha canlı görünmelerini sağlar. Saf beyaz hem şık hem de sade olabilir. Sanat eserleri, özel kumaş koleksiyonları en güzel beyazın üzerinde sergilenebilir. Grinin doğru tonu ile beyazın kullanılması sonucu bu şaheserler göze oldukça çekici gelir.  Ayrıca hafif altın tonları pırıltı katarken, gümüş tonları asalet kazandırır.

Bu konuya dün başlamıştım aslında, ağrılarım ve öksürüğüm engel oldu ancak bugün bitirebildim.
Üzerime bakınca bana faydası olmuş gibi, bugün turkuaz giydim :) umarım sizi de sarar renklerin etkisi..



Yeşil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)