3 Aralık 2010 Cuma

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun

Bugün tüm dünyada "Engelliler Günü"..

1992 yılında Birleşmiş Milletler aldığı bir kararla, 3 Aralık gününü “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan etti.
Bu kararın ardından BM İnsan Hakları Komisyonu 5 Mart 1993 tarihli ve 1993/29 sayılı bildirisi ile üye ülkelerce 3 Aralık gününün “engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması” amacıyla tanınmasını istedi.


Dünyada ve ülkemizde her yıl 3 Aralık’ta Engelliler icin çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu yıl İstanbul ve Ankara da yapılacak etkinlikler şöyle;

İstanbul
-         Dünya Engelliler Yürüyüşü – 13:30 Galatasaray Lisesi önünden başlayacak, Taksim meydanı Cumhuriyet Anıtı önünden son bulacak.
-         Dünya Engelliler Günü Geleneksel Akşam Yemeği – 18:00-20:00 saatleri arasında Harbiye Kongre Merkezi Üsküdar Salonunda yapılacak.
-         6 Aralık’ta “Biri, Diğeri ya da Hiçbiri” adlı tiyatro oyununun galası yapılacak.

Ankara
-         Engelimiz Yok Etkinliği – 13:00 Gençlik Parkı Necip Fazıl Salonunda tekerlikli sandalye dağıtımı, Engelliler korosu ve rock grubu gösterisi, Seğmenler ekibi gösterisi ve Komedi Dans grubu gösteris yapılacak.
-         4 Aralık’ta Eryaman Aile Yaşam Merkezi Engelliler Lokalinde çeşitli müzik ve dans gösterileri yapılacak.
-         1-10 Aralık tarihleri arasında Ankara Kızılay Metro Sergi Salonunda Resim ve EL Sanatları Sergisiyle birbirinden güzel el emeği,göznuru eserler ilgilenenlerin beğenisine sunulacaktır.


Engelimiz yok diye duyarsız kalmayalım. Bu etkinlikler herkesin katılımına açık, yeterki kalbinize engel koymayın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)