7 Aralık 2010 Salı

İçimdeki Canavar - Monster

Monster bir kariyer sitesi.. Site içinde  “monster hakkında”  bölümünde tanıtım için şunlar yazılı:
1994 yılında kurulan Monster.com; Monster Worldwide’ın bir iştirakidir ve internetteki ilk online iş ilanı sitesi, aynı zamanda da tescil edilen 454. ticari internet sitesidir. Kuruluşunun ardından hızla büyüyerek kısa zamanda dünyanın bir numaraları kariyer sitesi haline gelmiştir. Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa ve Asya pazarlarında hizmete sunduğu yerel internet siteleri ile Monster, hem işverenler hem iş arayanlar için çalışmaktadır. İş verenleri, işlerine değer katacak adaylarla buluştururken, iş arayanlara dünyadan ve Türkiye?den iş fırsatları ve ihtiyaçlarına uygun kariyer tavsiyeleri sağlamaktadır.”
Monster,2010 kasım ayında bir anket yaparak, “Size istifa etmeyi en çok düşündüren gün hangisidir?” sorusunu yöneltmiş. Tabii ki Pazartesi.. Katılımcıların %60'ı Pazartesi gününü seçmiş.
Genel olarak, yeni bir başlangıç yapmayı düşündüğümüz her türlü olay için Pazartesi gününü kullanmıyor muyuz zaten?
Rejime başlayacağım, Pazartesi..
Sigarayı bırakacağım, Pazartesi..


Bu arada, ankete katılanların yüzde 59'u şu an yaptığı işi severek yapmadığını belirtirken, yüzde 38'i iyi bir fırsat yakalaması halinde işten hiç düşünmeden ayrılabileceklerini belirtmiş. %38 in gerçekçi bir rakam olduğunu da düşünmüyorum. Bulunduğu şartlardan daha iyi konuma geçmeye çalışmak, zaten yaşamamızın sebebi.. Hep daha iyisi olsun isteriz, hirsimiz vardir, hedefimiz vardir, doğal olarak böyle bir fırsat sunulursa da, %59 luk kısmın da çok fazla duracağını sanmıyorum. Net olarak, %38 den olduğumu söyleyebilirim..

Eskiden, insanlar girdikleri işten emekli olurlardı. İş yerinde öğrenir, gelişir, ilerler, ancak çok zorda kaldıklarında, şirketin iflası,kapanması, veya kişisel nedenlerle işten ayrılma yaşanırdı. Şu anda iş değiştirmeyen arkadaşım yok. Herkes daha iyi fırsat ve daha iyi kariyer imkanları kolluyor. Belki daha bilinçli bir topluluk var, belki de daha az toleranslı.. Her şekilde,bir iş yerinde dayanma süresi kısalmış.
Monster Worldwide'ın 2010'da tüm dünyada çalışan sadakatiyle ilgili yaptığı araştırmalara göre, 2006 yılında mezun olan birinin, 40 yıl içinde 8-12 kez iş değiştireceği öngörülüyor.
Bir işyerinde çalıştığı halde kendini o işverene eskisi kadar bağlı hissetmeyen çalışan oranı yüzde 70'lerde bulunurken, bir çalışanın bir işte ortalama çalışma süresi 1955'de 27 yılken, bugün bu süre en fazla 4 yıla indi. Yeni jenerasyonun iş gücüne katılma oranıyla bu sürenin 2 yıla düşeceği tahmin ediliyor. Bu değerler, sayısal olmasa da gözlemsel olarak da bulunabiliyor zaten..

Sıradaki şirket gelsin..




İşi ne zaman bırakıyoruz? Yaşasın Pazartesi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)