27 Aralık 2010 Pazartesi

Peçete Lütfen!!

Ben küçükken peçete kolleksiyonu yapmak çok modaydı sanırım, bir ara evin her yerinden peçeteler çıkmaya başlamıştı. Beyaz peçete üzerine işlenmiş olanlara pek rağbet edilmezdi, fakat kumaş gibi görünen,cıvıl cıvıl renkleri olanlar kullanılmaya kıyılmazdı.
Peçete konusunda halen gülerek hatırladığımız bir olay da, eşimle Fransa'da bir restoranda yemek yemek için oturduğumuzda başımıza geldi. Güzel güzel oturduk, yemekleri sipariş ettik bekliyoruz. Garson elinde yemeklerle geldi,
"Napkin, please.."(Peçete lütfen..) diyerek bize bir uyarı yaptı. Biz peçeteyi, aklımızca rahat servis yapsın diye, servisi bırakacağı yerden kaldırdık, oysa ki garson amca, asıkcana suratı ve daha gür sesiyle "Napkin, Please!!" diye inatla söylenmeye başladı. Velhasıl, o peçete kucağıma serilene kadar biraz söylendirdik adamı:)
Peçete, sofra aksesuarlarından biri de olsa, detaylara dikkat eden biri değilseniz (veya çocukluktan kalma bir zaafınız yoksa:)), çok da önem taşımayabilir sizin için. Sonuçta, kullan-at lardan bir aksesuar.. Ama güzeli de baktırıyor bence sofraya..
Internette http://www.pecete.org/ diye bir site var, en az 20 TL lik alışveriş yaparak birbirinden güzel peçetelere sahip olabiliyorsunuz..Henüz ürün almadım, ama denemeyi düşünüyorum..Aşağıda beğendiklerimden örnekler var,sitede daha neler neler var.. insan hepsini almak istiyor..
Ürün almış olan varsa, yorum da eklesin lütfen.. Bu arada sitede, kağıt runner lar da mevcut, özel davetlerde hem estetik hem de kullanımının rahat olacağını düşünüyorum. Ahşap boyama ile ilgilenenler de peçete tekniğini kullanıyorlarsa bir göz atabilirler derim..

1 yorum:

  1. Bu siteden peçete siparişimizi verdik ve bugün elimize ulaştı.. Gerçekten çok hoşlar, tavsiye edilir ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)