7 Aralık 2010 Salı

İstanbul'da Crossover Rüzgarı

Aralık ayı etkinlikleri tam gaz devam ediyor. Klasik Crossover Müzik Festivali 18 -21 Aralık'ta İstanbul'da düzenleniyor. İstanbul’da yaşayanlar ve crossover sevenler için güzel bir fırsat.

Klasik müziğin başyapıtlarını popüler hale getiren “klasik crossover” müzik tarzı, kalasik müziğin birçok insan tarafindan severek dinlenmesini sağlıyor. Dünya çapında tanınan birçok ünlü sanatçının birbirinden çok farklı “crossover” müzik yorumları, bu tarzın giderek daha yaygın hale gelmesine yol açmış ve klasik müziğin “ciddi” örnekleri diğer müzik türleri kadar popüler hale gelmiştir.



2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından da desteklenen İstanbul, the Crossover Klasik Crossover Müzik Festivali’nin sanat yönetmenliğini Serhan Bali yürütüyor. 18 -21 Aralık 2010 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar  Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek konserlerde, Avrupa ve A.B.D.’nin önde gelen crossover sanatçıları müzkseverlerle buluşacak.

Festival’in ilk konuğu 18 Aralık 2010 Cumartesi saat 21:00 de sahne alacak olan dünyaca ünlü ikili The FUSE. Kemanı, genellikle algılandığı sıkıcı havasından çıkartıp bambaşka tınılarla buluşturan the Fuse, performanslarıyla tüm müzik eleştirmenlerinin övgüsünü kazanmış durumda.

20 Aralık 2010 Pazartesi ise, Quartet San Francisco sahne alıyor. Aldıkları klasik müzik eğitiminden yola çıkarak değişik müzik türlerine yelken açan Quartet San Francisco, Latin ve tangodan caza, pop’tan funk’a, blues’dan çigan müziğine uzanan geniş bir yelpazede dinleyicilere unutulmayacak bir müzikal şölen vaat ediyor.
Festival, 21 Aralık 2010 Salı günü AHN Trio’nun muhteşem konseriyle son bulacak. Tüm dünyada oda müziğine yeni bir enerji ve heyecan getiren AHN Trio, Kore asıllı 3 kız kardeşten oluşuyor. Profesyonel olarak ilk kez 1979’da izleyiciyle buluşan ve bir yıl içinde tüm dünyada yüze yakın konser veren AHN kardeşler, dinleyicileri hem müzikleri hem de güzellikleri ile fethediyor

İyi eğlenceler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)