1 Ağustos 2011 Pazartesi

Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi

Cuma akşamı evdeydim, bir sürü de vaktim vardı. Ne yaptım? Film izledim!
Daha önce izleyemediğim ve de eşimle seyremedemeyeceğime emin olduğum filmler listemden 2 tane seçtimJ
Sırayla başlayalım..
Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi (Wristcutters:A Love Story)

Hırvat yönetmen Goren Dukic imzalı 2006 yapımı bu film, adı kadar karamsar bir film değil, öncelikle oradan başlayayım. Kendi içinde bir mesaj verme kaygısı var mıdır bilemem ama, almak isteyen çok net mesajlar alabilir..





Bir yol filmi olan bu filmin konusuna gelirsek;
Zia, kız arkadaşı Desiree den ayrılmanın acısına daha fazla dayanamayacağını düşünerek intihar eder. Fakat ölüm onun düşündüğü gibi huzur verici değildir. Sadece intihar edenlerin gittiği, dünya benzeri bir yere gider. Burada tanıştığı Eugene ve Mikal ile beraber yola çıkarlar. Zia, sevgilisi Desiree nin de intihar ettiğini öğrenir. Mikal ise yanlışlıkla oraya geldiğini savunmakta ve oradan çıkmaya çalışmaktadır. Hepsi farklı arayışlardadır.  

Peki filmin sevdiğim yanları neler?
Öncelikle senaryo ve anlatım.. “İntihar çözüm değildir” cümlesi filmin alınabilecek mesajı.. Dünyada yaşadığın hayattan daha sefİl bir hayat seni bekliyor olabilir.
Diğer alınabilecek mesaj da, kötü koşullarda bile içini ısıtacak birine rastlayabiliyorsun olabilir mi acaba?

Yaşadığımız dünya ve sonraki hayat kısımlarında kullanılan renklerle, net ayrım yapabilmemiz sağlanıyor. İzleyince anlayacaksınızJ

Farklı yapımlardan hoşlanıyorsanız, pembe seri “aşk” beklentileriniz yoksa, bu film size göre olabilir. Bir şans verin..
Hollywood yapımı filmlere inat, kendi ruhu ve mizahını içinde barındıran,belki şen kahkahalar attırmayan ama gülümseten bir yapım. Evet çoğu kişinin yorum yaptığı gibi, sonu baştan belli olabilir, ama bu izlemeye değmez anlamı taşımaz.




Not:Bu arada, yıllar önce cnbc-e de izlediğim fakat orjinaline bir türlü ulaşamadığım, “Dream with the Fishes” filmini de gören/duyan olursa bana haber verebilir mi? “İntihar” kelimesi geçince ilk aklıma gelen, kesinlikle karanlık olmayan, yine insanın içini ısıtan,mükemmel bir film, tekrar seyretmek istiyorum, ama dvd olarak bulamadım.
Gören duyan olursa haber versin!! Bulabilen ve seyretmemiş olan da seyretsin! Mükemmel.. tekrar seyredebilsem, burada yazacağım, ama eksik hatırlıyorumdur diye yazmak istemiyorum..


Bu blogda daha önce yayınlanan film yorumları- Bakmak isterseniz;

5 yorum:

  1. en yakın zamanda izlcem canım nişan telaşı falan baya uzak kalmıştım saol;)

    YanıtlaSil
  2. İzlenecek listene al tatlım, değişik bir film..

    YanıtlaSil
  3. canım enteresan bir filmmiş.....adı zaten ilginç...bilek kesenler...bu arada film yorumlarına bayılıyorum.....

    emeklerine saglık..
    yakında enfes güllaç diye tarif vermenide bekliyorum....sevgıler:)))))))

    YanıtlaSil
  4. Iki cocuklu bir aile olarak cocuklari yatirdiktan sonra film seyretmek en buyuk hobimiz. O yuzden verdigin tavsiyeler cok ise yariyor. Tesekkurler...

    YanıtlaSil
  5. Marifet ellerimizde; senin güllaç kadar başarılı olur mu bilmem ama, yaklaşırsa gururla eklerim bloga:)
    Sevgili didem, sevdiğinle evde film seyretmenin keyfi hiçbir şeye değişmiyor, değil mi? İyi seyirler şimdiden..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)