20 Mayıs 2011 Cuma

Karayip Korsanları : Gizemli Denizlerde

Öncelikle geçmiş olsa bile, herkesin 19 Mayıs gençlik ve spor bayramını kutlarım. Bayram ve tatil olması nedeniyle yeğenim bizimleydi dün. Ona güzel bir tatil günü yaşatmak için elimizden geleni yaptık diyebilirim ;) Aksiyonlardan birisi de sinemaya gitmek oldu, Karayip Korsanları ortak seçimimizdi. Gerçi ilkinden sonra diğerlerini pek beğenmemiştim ama yinede merak ettim..

Filmin vazgeçilmezi tabiki, Johnny Depp.. Kesinlikle kariyerinin tepe noktası olduğunu düşünüyorum bu seri filmin.. Bu bölümde adından söz ettiren Penelope Cruz var tabii bir de, genel olarak kendisini çok beğenirim ayrıca ekleyeyim ;)

Yapımcılığını Jerry Bruckheimer ve yönetmenliğini Rob Marshall’ın üstlendiği “Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde”, macera ve mizah unsurlarını bu defa Disney Dijital 3 Boyutlu olarak aktarıyor. Johnny Depp, aksiyon dolu bir dürüstlük, ihanet, gençlik ve ölüm hikayesindeki simgeleşmiş Kaptan Jack Sparrow rolünde ve yolu geçmişinden gelen bir kadınla (Penelope Cruz) kesişiyor. Jack hem aralarındakinin bir aşk olup olmadığından, hem de kadının efsanevi Gençlik Çeşmesi’ni bulmak için kendisini kullanan acımasız bir sahtekar olup olmadığından emin olamıyor. Kadın onu korkunç korsan Karasakal’ın (Ian McShane) gemisi Kraliçe Anne’in İntikamı’na binmeye zorlayınca, Jack kendini Karasakal’dan mı yoksa geçmişinden gelen bu kadından mı daha fazla korktuğunu bilmediği beklenmedik bir maceranın içinde buluyor.
Uluslararası bir oyuncu kadrosuna sahip serinin devam filminde, ikinci Kaptan Hector Barbossa rolüyle usta oyuncu Geoffrey Rush, Kaptan Jack’in eski dostu Joshamee Gibbs rolüyle Kevin R. McNally, güvenilir bir misyoner rolüyle Sam Claflin ve gizemli bir deniz kızı rolüyle Astrid Berges-Frisbey de rol alıyor.

Karayip Korsanlarının takipçisiyseniz geleneği bozmayın ve gidin derim.. Değilseniz bile, canınız sinemaya gitmek istediğinde şu ara gösterimde olan filmler arasında en çok gidilebilecek olanın bu film olduğunu düşünüyorum.. Yalnız film biraz uzun, 141dk, aklınızda olsun.. iyi seyirler şimdiden ;)

(Hmm, izlenecek filmler arasına bir de Türkan'ı eklemeliyim sanırım. Çünkü aklımda o da var gitmek istediğim.. İzleyen varsa yorum yapsın lütfen)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)