9 Şubat 2011 Çarşamba

Al, Oyna, Ver !

Tesadüfen keşfettiğim bir site Al,Oyna,Ver.. Henüz çocuğumuz yok ama fikir çok mantıklı geldi, hoşuma gittiği için de sizinle paylaşmak istedim..
Kayserili genç bir anne ve aynı zamanda başarılı bir girişimci olan Mimar Funda Akçakaya Kılıç, oğlunun oyuncaklarını temin etme sırasında çok yüksek fiyatlara aldığı ve oğluğunun her çocuk gibi sadece birkaç kez oynayıp sıkıldığı eğitici oyuncakları başka çocukların oynamasını sağlayarak değerlendirmek istemesiyle başlayan bir proje Al,Oyna,Ver. Böylece Funda hanım Kasım 2009'da Türkiye'nin ilk ve tek oyuncak kiralama sitesini hayata geçirmiş.
Oyuncak kiralama sitesi için gerekli olan ilk yatırım olan oyuncaklar, Funda Akçakaya Kılıç'ın oğlunun oynadığı oyuncaklar olmuş. Bu oyuncaklarla ilk kiralama işlerini gerçekleştiren site, ardından oyuncak yelpazesini genişletmiş.
Genç anne, ailelerin çocuklarının türlü oyuncaklarla gelen beceri gelişimlerini ve öğrenme fırsatlarını kaçırmamak istediklerinin farkına varmış ve aynı zamanda çocuklar için herşeyi satın almanın gereksiz olduğunu da farketmiş. Al,Oyna,Ver bu ihtiyaçları karşılamak için kurulmuş.
Al,Oyna,Ver ailelere çocuklarının gelişimi için ihtayıcı olan  ve çocukların talep ettikleri oyuncakları satın almaktan çok daha az miktarlarda para ödeyerek kiralama imkanı sunuyor. Böylece çocuğun gelişim dönemine uygun olarak düzenli aralıklarla oyuncak değiştirilmesi sağlanıyor. Sitede kalitesi dünya çapında kabul görmüş markaların oyuncaklarının yer alması ve kiralanan her oyuncağın geri teslim edildikten sonra sıkı bir hijyen aşamasından geçiriliyor olması bence güveni arttıran bir durum. Ayrıca oyuncakların her ay başka çocuklar tarafından oynanacağını düşünürsek, günümüzdeki tüketim çılgınlığının ve oyuncaktan hevesini alan çocuğun evinde oynanmayan oyuncaklar yığının azalmasına da katkısı olacağı kesin..

Sitede ürünler anne, bebek ve çocuk olmak üzere üç kategoriye ayrılmış. Oyuncaklar kiralanabildiği gibi istenildiği halde satın da alınabiliyor. Al,Oyna,Ver sitesini incelemenizi tavsiye ederim.. 

6 yorum:

  1. Fikir bence de çok mantıklı, tüketim konusunda insanı ürküten bir konumdayız. Kullanılmış ürün çöplüğüne dünüyor bir süre sonra her taraf.. Benim de çocugum yok ve o zamanki düşüncem ne olur tam bilemiyorum,ama şu anda çok mantıklı geliyor.. Hijyen konusu önemli gerçekten.. içimize sinen bir durum olursa neden olmasın?

    YanıtlaSil
  2. Sevalcim, bende en çok hijyenik mi acaba sorusuna takılmıştım, blogda yazmadan önce biraz araştırdım, gayet titiz çalışıyorlar..
    Deneyip görmek lazım sanırım ;)

    YanıtlaSil
  3. Hijyenliği kendinde yaratabilirsin sonuçta aldım hooppp al bebeğim oyna yapmayacaksınız. kızım henüz çok minik ama siteyi bi araştırmam lazım. Bilgi için teşekkürler turta ailesi.

    Ama bişi daha bi turta yapında bi resmini ekleyin bloğa yakışırrr :)

    YanıtlaSil
  4. Düşünmedim değil canım, ama cesaret edemedim bi türlü turta yapmaya.. belki bi gün denerim ve hemen eklerim tabii fotoğrafını ;)

    YanıtlaSil
  5. merhabalar,

    Hijyen ve temizlik konusunda biz aloynaver.com olarak ailelerimizin düşüncelerine önem veriyor ve çocuklarımızı çok önemsiyoruz. lütfen likteki bilgileri okuyunuz.

    http://www.aloynaver.com/index.php?do=dynamic/view&pid=9

    Saygılarımızla.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,

    Aloynaver.com ile ilgili görüşleriniz için teşekkür ederiz.
    aloynaver.com sizlere daha iyi hizmet vermek için farklı bir platformu da hayata geçiriyor. artık sizde bebek gereçlerinizi satışa sunabilecek, kiralayabilecek ve bağışlayabileceksiniz. http://www.aloynaver.com/index.php?do=dynamic/view&pid=61
    Saygılarımızla.
    aloynaver.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)