15 Şubat 2011 Salı

Pırlantalar Yerlerde..

Daha önce Ayaklara Şenlik Var! yazımda yüksek topuklu ayakkabıların nasıl ortaya çıktığından ve kadınların nasıl tutkuyla bağlandığından bahsetmiştim. Şimdi bahsedeceğim ayakkabıyı gördüğümde bu tutkumuzun ne kadar uç sınırlarda yaşanabileceğini bir kez daha anladım.
Altın ve pırlantadan yapılan ve 100.000 sterlin (150.215 $) değerinde olan ayakkabılar İngiltere'de satışa sunulmuş.. Tamamen el yapımı ve dünyanın en pahalı ayakkabısı olma özelliğine sahip "Eternal Diamond Stilettos" binlerce pırlanta ile kaplanmış.
Öncelikle kuyumcu bir ekip tarafından şekillenen altın ayakkabıların üzerine daha sonra 2200 adet elmas işlenmiş. Tüm bu işlemler her teki için yaklaşık olarak 100 saat sürmüş. Tasarımı Christopher Michael Shellis tarafından yapılan  bu şık pabuçlar The House of Borgezie tarafından satılıyor ve 1000 yıllık garanti ile teslim ediliyorlarmış..
Şimdiye kadar 5 çift alıcı bulmuş ancak alanların isimleri kesinlikle açıklanmıyor.. Dedikodulara göre bu cici ayakkabılar Victoria Beckham, Paris Hilton ve Cheryl Cole'un olmazsa olmaz listesine girmeyi başarmış. Bi tane de ben mi alsam ne ;) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)