2 Mayıs 2011 Pazartesi

Renkli Şehirler

Tatil sezonu yaklaştı ama havalar hala tam ısınmadı.. Tatile gitmek, buralardan uzaklaşmak istiyorum. Sanırım bugünün Pazartesi olmasının da büyük etkisi var bu ruh halimde.. Sağda solda tatil planları konuşuluyor masalarda, bizim henüz tam net bir planımız bile yok. Değişik yerler göresim, gezesim var. Bu haftasonu bir nebze bu ihtiyacımızı gidereceğiz inşallah, bekle bizi Adana.. Sevgili İmgeleme'nin yazıları da güzel bir rehber oldu bizim için, umarım keyifli bir haftasonu olur :)
Gidilesi rengarenk yerleri paylaşmak istedim sizlerle.. Tam da cıvıl cıvıl olmasını hayal ettiğim şu günlerde, içimiz açılsın değilmi ;)

Arjantin gitmek istediğim yerler arasında, ahh bir de yakın olsa ;)
Veee bizim ülkemizden de bir kare elbette var bu renkli yazımda.. Balat'ta çekilmiş bu güzel fotoğrafta İstanbulun renklerini yansıtıyor ama biraz düzensiz..
Balat İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı, Haliç kıyısında Ayvansaray ile Fener arasında, eskiden Yahudilerin yoğunlukta olduğu bir semt. Yahudi evlerinden günümüze kalan bu renkli örnekler mahallenin iç taraflarına doğru çoğalır..
Balat adı muhtemelen "Palation" (saray) kelimesinin bozulmuş halidir. Surlardaki Blaherna Sarayına yakınlığından dolayı bu adı aldığı düşünülmektedir..

Hepsini gidip yerinde görmek dileğimle ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)