17 Ocak 2011 Pazartesi

Masal Şehri : DİSNEYLAND

Paris gezi notlarımıza devam ediyorum.. Hazır karne zamanı da yaklaşmışken Disneyland'dan bahsetsem iyi olacak ;) Kaçıncı günde gitmiştik tam emin değilim, sanırım sırayı karıştırdım aradan zaman geçince, ama önemli olan hepsini aktarabilmek sonuçta..
Tatilimizin 1 gününü tamamen Disneyland’a ayırdık biz. İçindeki çocuğu yaşatan herkesin mutlaka gitmesi gerek diye düşünüyorum. Hiç bir kaygı, endişe olmadan “çocuklar gibi şen” eğlenmek çok keyifli.. Paris'e yaklaşık 45 km uzaklıkta olan bu masal şehrine trenle ulaşım çok kolay. Yaklaşık yarım saat süren bir yolculuktan sonra varıyoruz Disneyland'a.. Sivri kuleleri, kıvrımlı merdivenleri, süslü balkonları ile Uyuyan Güzelin pembe şatosu karşılıyor bizi. Benim en favorilerimden biri oldu kendisi :)


Şatonun pencere vitraylarında uyuyan güzelin hikayesi sahnelenmiş, güneşin etkisi ile bu resimler canlı birer masal haline geliyor. Bu güzel masaldan sonra Disneyland turumuza devam ediyoruz. Çizgi filmlerde, masal kitaplarında gördüğümüz, okuduğumuz evler, kahramanlar, kötü adamlar daha ne varsa hepsi orada..

Tabi alışveriş yapmayı da ihmal etmiyorum.. Birbirinden güzel oyuncakların arasında olupta nasıl almadan durulabilir ki zaten ;) Daha önceki yazılarımdan Parfümle Dans yazımda masamda gördüğünüz mickey mouse kulaklı taç bana ordan bir hatıra, bütün bir gün kafamda onunla gezmek ayrı bir keyif doğrusu :)

Masalların bu güzel dünyasında, adrenalinde sıra.. Aslında ben çok korkarım hızlı trenlerden, karanlık tünellerden ama ne olduğunu bile anlayamadan kendimi bu tarz makinelerden biri olan Rock'n Roller Coaster'da buluverdim eşimin büyük çabasıyla ;) Gözümü bir an bile açmadan sürekli çığlık attığımı hatırlıyorum sadece, yinede keyifliydi diyebilirim sanırım.. Bunun dışında, izlemekle yetindiğimiz Big Thunder Mountain ve gezdiğimiz Pirates of the Caribbean, aslında pek de korkunç olmayan Phantom Manor Korku Evi de adrenalin seviyesini yükselten alanlardan.

Disneyland'da geçen günümüze epey geniş bir yer ayırdım sanırım. Yazıma karne zamanın yaklaştığı ile başlamıştım; güzel bir karne getiren çocuğa sizce de harika bir sömestr hediyesi olmaz mı Disneyland Gezisi? Üstelik anne-babalar için de kesinlikle eğlenceli bir yer burası..
Umarım bizim de çocuğumuz olduğunda onu da götürme şansımız olur ve ben yeniden görmüş olurum böylelikle ;)

2 yorum:

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)