27 Ocak 2012 Cuma

Hakkımda 2'şer Gerçek

Bu bir mim değil, ama başlık yakıştı :) Günlük hayatta karşılaştığım ve de sinir olduğum iki şeyi paylaşmak istiyorum.. Aramızda farkında olmadan böyle yapanlarımız varsa kulağına küpe etsin lütfen :)


- Toplu taşıma araçlarında, aslında bundan kastım işyeri servislerinde, cep telefonundan-ipodundan ya da her ne ise ondan kulaklıkla müzik dinleyen insanlar, lütfen sesi dışarıya vermeyen iyi bir kulaklık alın ya da daha kısık seste dinleyin! Sabahın 7'sinde herkes sizinle aynı frekansta, bangır bangır eller havaya müzikleri dinlemek zorunda değil.. İnsanlar fellik fellik senden uzak bir yere oturmak için çaba sarfediyorsa, üzerine alın lütfen biraz demi ama..


- Gelelim ikinci sinir krizi konusuna.. Yaya geçidinin kenarına gelmeme rağmen, beni görünce daha da hızlanan gerizekalı sürücü! Oturduğun semte ve arabanın modeline bakılırsa çok yüksek ihtimalle Avrupa kentlerinden birine gitmişsindir. Sadece ot gibi gidip gelmişsin gerçekten de! Karşıdan karşıay geçmede hiç problem yaşadınmı oralarda? Hatta sen "enayiler yaya geçidinde duruyorlar" diye küçümsemişsindir bide.. Keşke hediyelik eşya dolduracağına çantana, medeniyetten biraz ders alsaydın!


Bu iki konuda acayip canımı sıkıyor.. Özellikle birincisi, uyarılmasına rağmen hala bu şekilde davranmaya devam eden insana ne denir ki daha ? Umarım taşınır da başka bir servise geçer ;) Neyse gelelim benim 2 takıntıma.. Takıntı mı denir bilmiyorum ama kendimi bakmaktan da almaktan da alıkoyamadğım 2 şey var..

- Birincisi, rengarenk ve desen desen peçeteler.. Dayanamıyorum güzel/değişik bir peçete görünce alıyorum.. Daha önce bir siteden bahsetmiştim, çeşit çeşit bir sürü peçete arasında kendimi kaybediyorum resmen :) Evde bir sürü paketi henüz açılmamış peçete var, yenilerini almamak için kendimi zor tutuyorum diyebilirim. Çocuklu gelen misafirler için ördekli, kardan adamlı; çaya-kahveye gelenler için ayrı, yemeğe gelenler için ayrı derken bir sürü bahane bulabiliyorum almak için ;)

- Gelelim takılı kaldığım ikinci konuya :) Birbirinden renkli birbirinden güzel nevresimler.. Annemin çeyizde yaptırdıkları, benim nişanlıyken aldıklarım sayesinde neredeyse bir dolap dolusu nevresimimiz var çeşit çeşit renk renk.. Yine de kendimi alamıyorum nevresim bakmaktan, inanılmaz güzel modeller çıkıyor her sezon. Ama öyle her nevresimi almam yine de, belli markalarınkileri tercih ederim, kumaşına bakarım, yumuşak mı, sağlıklı mı falan.. Ondan sonra gelsin renkler, birbirinden şık desenler.. Aklım kalıyor wallai ;)
Bu kadar cıvıl cıvıl renklerden sonra, cıvıl cıvıl bir haftasonu diliyorum herkese.. Dışarıda kar yağıyor lapa lapa ve her yer bembeyaz, keyfini sürmeniz dileğimle ;)


I become irritated two things. One of them when we are coming to work by shuttle bus, someone listens to music loudly. I hate this situation because I want to sleep during the way in the mornings L Another bad thing is about the traffic.. Generally, Turkish drivers don’t stop on pedway. They drive faster when they see some pedestrians by the side of the pedway.. I don't know what bothers me more, both of them are irritative L

Now, I want to mention about my two ambitions. One of them is buying napkins. Yes, I can’t stand to buy it when I see various, multicolored napkins.. There are different type napkins at home; for dinner, for tea time, for breakfast..

My other ambition is bedlinen.. I usually buy bedlinens by certain brand. I feel better when patterned and colorful bedlinens are on the bed J My mother gave me a lot of bedlinens when I got married, it is called “Çeyiz” in Turkish. So there are lots of bedlinens at home, but I still want to buy  one more, one more, one more.. I adore colorful and cheerful things at home J

Have a nice weekend.

22 yorum:

  1. canm ben sabahları mp3 dinliorum acaba benden rahatsz olan var mı ki merak ettm bndan snra daha dikkatli olcam:)
    bide takıntıların çok güzel şeyler:)bende de çorap ve pijama hastalığı var:)

    YanıtlaSil
  2. en azindan kulagindan cikartip bi bak canim disariya cok ses veriyormu diye, bene epey muzdarip oldugum icin bu konuda, dinlememeyi tercih ediyorum walla :)
    senin takıntılarında çok hoşmuş tatlım, online alışverişlerinden anlamıştım pijama sevdiğini tatlım :)

    YanıtlaSil
  3. daha bu sabah mp3 den müzik dinleyen pasaklı bir genç adam beni deli etti metroda:(( sonra üzerine tlf çaldı bende dışarıyı izliyorum bembeyaz miss gibi derken böğürerek çabuk konuş birazdan yerin dibine giricem diye konuştu.Uyarıldı sizene rahatsız oluyorsan taksiye bin dedi uyaran kişiye!Şimdi soruyorum bu insanlar hangi dilden anlar acaba? bende bu konuda şikayetçiyim kesinlikle.
    bu arada nevresime bende bayılırım mevsimsel renklere göre içinde uyumak gibisi yoktur:))

    YanıtlaSil
  4. yaa gerçekten çok saygısız insanlar var Meyracım.. rahatlık/özgürlükte bir yere kadar, başka birine rahatsızlık veriyorsan, orada duracaksın hepsi bu aslında..

    YanıtlaSil
  5. Bende rahatsız olurum. Dinlemeyi de çok severim. Ama dediğin gibi sürekli kulaklığı çıkarıp dışarı çıkıyormu diye kontrol ederim. Başkasından duyunca insan rahatsız oluyor. Ben serviste yada otobüste yanına yayılarak oturan erkeklere de sinir oluyorummmmmm.

    YanıtlaSil
  6. yani dinleyin tabiki canım benim, kimseyi rahatsız etmedikten sonra, istediğin yerde istediğini dinleyebilirsin..
    yapışık oturma konusunda da çok haklısın canım.. malesef böyle insanlar da çok :(

    YanıtlaSil
  7. herkesin takıntıları var .....nevresim takıntılarımız benziyor=)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ya var ya o iki konuya ben de acayip sinitr oluyorum toplu taşıma cenneti sitanbulda sıklıkla yaşanan bir şey onu bırak abi serviste oluyor gel de ifrit olma... neysee, takıntıların da bence çok rengarengo takıntılar ben çok sevdim :D

    YanıtlaSil
  9. yalnız değilim, teşekkürler bal anne :) walla herkesin takıntısı vardır tabi ama aşırıya kaçmayalım biz yine de değilmi ;)

    YanıtlaSil
  10. yaa effet hamidecim, toplu taşıma araçları da kötü biliyorum ama sabah 7 de zaten yataktan zor kopmuşum, kendimi servise atayım da uyumayaa devam edeyim derken, gelmiş arka koltuğuma oturmuşş, bangır bangır müzik dinlemezmi.. deliriyorum resmen, insan olana bir kez söylenir, anlar yanii.. yok bazılarının kafasına girmiyor bence.

    YanıtlaSil
  11. Canim o bahsettiklerine ben de sinir oluyorum sma ben bi de araba yolunda yaylada gibi yuruyen yayalar da sinir ouyorum. Peceteleri ben de alicam canim bikac ay sonra baslicam stok yapmaya hakkaten cok guzeller. Bu arada fotografci postumun altina bisey yazdim bakar misin :-)

    YanıtlaSil
  12. evet o konuda da haklısın canım, yayalarda çok bilinçsiz gerçekten..
    fotografci konusunda sana mail olarak cevap vereceğim tatlımm ;) öptümmm

    YanıtlaSil
  13. Toplum olarak duyarlı, çevreye saygılı değiliz pek maalesef! Ülkemin bu yanını hiç sevmiyorum ve sonuna kadar katılıyorum!

    YanıtlaSil
  14. umarım zaman içerisinde duyarlılığımız da saygımızda artar.. çocuklarımızı buna göre yetiştirebiliriz inşallah Sibel hanım..

    YanıtlaSil
  15. Merhaba :-) Blog dünyasinda yeniyim...
    Blogun cok hosuma gitti izleme listeme aldim..

    Sende buyur gel istersen

    YanıtlaSil
  16. Nevresimlere bayılırım ben de. Tertemiz temizlik kokmalı, jilet gibi ütülü olmalı :) Hemen uyuyasım geldi :)

    YanıtlaSil
  17. merhaba sevgili emel, hoşgeldin aramıza :) güzel yorumun için teşekkür ederim, leziz yemekler paylaşıyorsun sende, iade-i ziyarete geleceğim ;)

    YanıtlaSil
  18. ahh sabahları çok zor kalkıyorum artık ben, biraz havadan biraz da cici nevresimlerden sanırım ahu hanım ;)))

    YanıtlaSil
  19. Yanimdakinin kulakligindan muzik dinledigim cok olmustur:)) Baskasinin gazetesini okumak misali...

    YanıtlaSil
  20. Ya turkiyede kurallara uymak da zor bazen yaya yol verem diyorum arkadaki son sürat geliyor. Orda yaya geçidi var yavasliyayim yok ki , hadi bana arkadan vurmasını göze aldıM , arkamdan gelen arabanın sollayıp yaya çarpma ihtimali var. İyilik derken kötülük :( neyse boş yolda dikkat ediyorum ama;) nevresim konusunda annem senden. Evi doldurdu.. Hatta su ilk takımdan onda da var..

    YanıtlaSil
  21. yaa o kadar da zevkli bisey degil dimi didem hanim, herkes ayni muzikten hoslanmayabilir bide..
    geçen akşam iş çıkışı bayan x yanıma oturdu serviste, artık dayanamadım, o kadar yakın olunca, kendisini kibarca bir kez daha uyardım, kulaklığınız tüm sesi dışarıya veriyor diye, bakalım ne olacak bundan sonra..

    YanıtlaSil
  22. yaa haklısın aysuncum, aniden yola çıkan yayalarda çok var Türkiyede malesef.. yinede gözümüzü kulağımızı dört açmalıyız sanırım araba kullanırken..
    resimdeki nevresimlerden birkaçı bende de var, ilk sıradaki de beğendiklerim arasında ama almamak için kendimi zor tutuyorum wallai canım ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)