13 Ocak 2011 Perşembe

Ayaklara Şenlik Var!

Cici kış elbiselerinin ardından tabiki konumuz "ayakkabılar".. Bir elbiseyi güzel gösteren, aynı zamanda onu tamamlayan ayakkabılardır. Birbirinden şirin babetler, yüksek topuklu ayakkabılar, hatta gün geçtikçe boyları yukarıya doğru uzayan çizme ve botlar.. Bir kadının vazgeçilmezlerindendir sanırım ayakkabı tutkusu..

Bazen üzerinde yürümek insanı zorlasa da çoğu kadının dolabında en azından birkaç çift topuklu ayakkabısı vardır diye düşünüyorum. Peki nerden gelmiş bu yüksek topuk merakı?

Milattan önce 200 yılında topuklar ilk defa modaya adım atmış Roma'da.. Ahşap ve mantardan yapılan platform tabanlı topuklu ayakkabılara "kothorni" adı verilmiş ve o zamanın aktörleri tarafından kullanılmaya başlanmış ilk olarak.. 1600'lerde yüksek topukların at sürerken avantaj sağladığı keşfedilmiş ve bazı erkek ayakkabılarında da uygulanmaya başlanmış. 1533 yılında topuklu ayakkabının; ilk defa bir kadının kendi düğününde boyunu daha uzun göstermek için giymesi ile topuklu ayakkabılar bugünkü yerini almış hayatımızda..
İşte birbirinden şık, birbirinden yüksek cici ayakkabılar..

Ve tasarımlarını çok beğendiğim bir marka olan NR.39'dan sectigim modeller.. Renkleri tasarımları harika, daha fazla model görmek isteyenler tıklasın lütfen..


4 yorum:

  1. Matraşın aykkabısını aldım ben!! Yuksek olmasına rağmen, ön tarafındaki platform nedeniyle rahat.. Ayrıca, çogu benzer markada da denedim, ayağımın en rahat ettiği ayakkabı bu oldu... hem selvi sülün oluyorum, hem rahat ediyorum!! Süper!!

    YanıtlaSil
  2. Yüksek topuklu ayakkabıları ben de çok beğeniyorum ama hiç o kadar yükseğini deneme cesaretim olmadı wallai, tebrikler :)

    YanıtlaSil
  3. Ayakkabı bir bayanın karakterini ortaya koyar derler..Kıyafetin en önemli aksesuarı ayakkabıdır.Sitenizde önerilen ayakkabılara bayıldım..

    YanıtlaSil
  4. Aramıza hoşgeldin Fundacim.. Bu ciciş ayakkabılar da senin tarzına çok yakın gerçekten ;))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)