12 Şubat 2012 Pazar

War Horse ve The Iron Lady

Haftasonundan selam herkese.. Umarım herkesin keyfince, canının istediğini yaptığı güzel bir haftasonu olmuştur :)  Oscara az bir zaman kaldı, film izleme seanslarımız arttı bu ara.. İşte 2 film daha..


War Horse (Savaş Atı)
Eşim hadi bunu izleyelim dediğimde çok ümitli değildim açıkçası filmden.. Ama beni yanılttı diyebilirim, izlenilesi bir film olmuş bence. Film I.Dünya Savaşı zamanında geçiyor. İngiltere kırsalında yaşayan, geçimini tarım yolu ile kazanan bir aile, sırf inat uğruna çift sürmek için fazla asi olan bir at'ı satın alıyor.. Evin oğlu Albert ile at arasında müthiş bir duygusal bağ oluşuyor zamanla ancak savaş çıkıyor ve atı askerler satın alıyor. Hikaye işte böyle başlıyor.. Atın savaş boyunca yaptığı sıradışı yolculuğunu ve insanların hayatlarını nasıl değiştirdiğini anlatan güzel bir Spielberg filmi olmuş.. IMDB notu : 7.3


The Iron Lady (Demir Leydi)
İngiltere de geçen bir film daha.. Demir Leydi lakabı ile bilinen Margaret Thatcher'ın, hayatından kesitler sunan film, onun başbakanlığa giden yolda kendinden neleri feda ettiği ne bedeller ödediğini gösteriyor. Tam bir liderlik öyküsü.. Etkilenmemek elde değil, gerçekten çok güçlü bir karaktere sahip. Artık yaşlanmasına ve sağlığını yitirmesine rağmen zihni ile mücadelesine devam ediyor. Meryl Streep ise tek kelime ile harikulade :) Çok başarılı bir oyunculuk sergilemiş, Golden Globe da aldığı ödülü hak ettiği kesin.. IMDB notu ise bende hayal kırıklığına neden oldu 6.2 az bence..




Hi everyone..
The Oscar Ceremony comes close and we watched two good films which are nominated. War Horse is directed by Steven Spielberg. I was expecting this movie to be just ordinary, but I was suprised when I watched.  It is about a war horse and its owner/friend, Albert.. This is great movie and performance of the horse is impressive.. IMDB rating is:7.3
The other film is The Iron Lady..  Everyone knows "The Iron Lady" is Margaret Thatcher.  The movie is about her life and everything is sacrificed on the altar of her politics. In my opinion She is still very strong woman like iron. Finally, I liked Meryl Streep's acting in this movie. She also won Golden Globe best actress award, 2012..

12 yorum:

  1. Demir lady kesinlikle benim de izlemek istediğim filmler arasında. Vakit bulabilirsem izleyeceğimdir:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel film bencede.. war horse izlemeni de tavsiye ederim canım..

      Sil
  2. benim de izlenecekler listemin ilk sırasında "the iron lady" var Turtacığım, şimdiden mutlu haftalar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol tatlım, sana da güzel bir hafta diliyorum.. yukarıda yazdığım gibi war horse da izlenilesi bir film ;)

      Sil
  3. ingilizce versiyona geçmişsin :)) filmleri de geçen hafta kumam varken izlesek mi demiştik ama at hikayesi izlenir mi yaeee deyip vazgeçmiştik :) şimdi sen böyle güzel şeyler yazınca belki fikrimizi değiştiririz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elimden geldince yazmaya çalışıyorum canım, pratiğim artıyor böylece ;)
      bende başlangıçta senin gibi düşünmüştüm war horse için ama beni şaşırtı..

      Sil
  4. Çok teşekkürler. Fikrim oldu.

    YanıtlaSil
  5. Eğer kıçımı kaldırıp sinemaya gidebilirsem demir lady'yi izlemek istiyorum. Sırf Merly Streep yüzünden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evde izlemekte çok keyifli ama arada sinema havasını solumak gerek sanırım canım.. o da ayrı bir zevk ;)

      Sil
  6. Savas ati'ni merak ediyorum. Tavsiye ediyorsun yani???

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)