18 Ocak 2012 Çarşamba

The Ides of March ve Moneyball

Golden Globe belli olduğuna göre Oscara odaklanbiliriz. Oscara aday gösterilebilecek filmler serimize başladık izlemeye..
İşte sizin için birkaç film yorumu geliyor şimdi ;)

The Ides of March (Zirveye Giden Yol)

IMDB den 7.4 almış bu film ama benden pek geçer not almadı ne yazıkki.. Filmde ön plana çıkan şey Ryan Gosling'in (Stephen Myers) başarılı oyunculuğu. Amerikan başkanı olma yolunda yarışan iki başkan adayının rekabeti ve çalışanları arasındaki ilişkileri anlatan filmde bol bol politika, bu uğurda yapılan kirli işler, arada kalan insanların yaşam kesitleri yer almakta. George Clooney'in yönettiği ve oynadığı, oyuncu kadrsounda tanınmış birçok isim olan filmi oscar açısından dğerlendirecek olursak, ben pek şans vermiyorum. Bu arada film izlerken en çok tekrarladığım cümlelerden biri George Clooney için "bu adam çok yaşlanmış yaa" oldu..


Moneyball (Kazanma Sanatı)

Ana konusu spor olan ama tabiki altında birçok mesaj barındıran bir film. Konunun işlenişi oldukça farklı, IMDB notu 7.8 olan film 133 dk., bana biraz uzun geldi sadece..  Gazeteci-yazar Michael Lewis 'in Oakland A beyzbol takımının gerçek öyküsünü anlatan aynı isimli kitabından uyarlanan filmin başrol oyuncusu Billy Beane karakterine hayat veren Bradd Pitt. Gençliğinde yapılan iltifatlar, verilen sözler gerçekleşmeyince, hayatı değişen Billy, beyzboldan kopamamış ve takım yöneticisi olarak sahalarda yerini almış. Sahalarda demek biraz mecazi kalıyor aslında, zira kendisi maçları asla canlı izlemiyor. Spora değişik bir açıdan, masa başından, hesap kitapla katkısı olan bu yönetici elbetteki sert tepkilerle karşılaşıyor, ama o inandığı bu değerlerden vazgeçmiyor ve sonuç ne oluyor? izleyin ve görün derim ben ;)

Bu arada sevgili Fashion On Board'ın güzel çekilişine katılmak için tıklayın lütfen..

10 yorum:

  1. zirveye giden yol'u annemle izlemiştik. film bittiğinde yani dedim kaldım öyle. ucu oldukça açık ve moral bozucu. siyasiler bir yere gelene kadar bırılerıne ve bır yerlere o kadar cok soz verıp kendilerinden tavızde bulunuyorlar ki, en idealisti bile istediklerini gerçekleştiremiyor. bu uğurda çaba gösterenler de bır sekılde oyunun dısına cıkarılıyor zaten gecmıste oldugu gıbı :)

    YanıtlaSil
  2. siyaset her yerde aynı işte canım, filmde bile ;)

    YanıtlaSil
  3. kucuklugulden beri beyzball filmlerini hep sevmisimdir.bu filmi de izlemek isterim.bir de olgun brad pitt varki.deymeyin keyfe.sevgiler optum seni.

    YanıtlaSil
  4. beyzbol filmlerini seviyorsan kesinlikle izlemelisin canım.. beyzbolun sadece atıp-koşmaktan ibaret olmadığı, kazanmak için kafa yormak gerektiği de anlatılıyor filmde..
    sevhgiler benden de, opuyorum canım :)

    YanıtlaSil
  5. Eh ben de yaşlanıyorum:)Çok seviyorum George Clooney'i.Ama bu konu çok işlendi gerçekten.

    YanıtlaSil
  6. bence sizin ruhunuz gayet gennçç :)

    YanıtlaSil
  7. bizde de var bu filmler ben de izlemek istiyorum senin postun da yararlı oldu canım emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler canım.. the ides of march i son sıraya koyabilirsin tatlım, bol vaktin varsa izle bence ;)

    YanıtlaSil
  9. Moneyball cok guzeldi. Digerini de izleyecegim.

    YanıtlaSil
  10. Tamam izleyeceğim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)