5 Aralık 2011 Pazartesi

Kremasız Mantar Çorbası

Selamlar.. Biliyorsunuz bu blogda çok fazla yemek tarifi yok. Hem öğreniyor, hem deniyor, tadıyor ve arada sırada da beğendiklerimi sizlerle paylaşıyorum.. Kremasız Mantar Çorbası da bunlardan biri olacak şimdi. Eşim de bende mantarı çok seviyoruz ama kremalı mantar çorbasının tadı hep ağır gelmiştir bana, o yüzden pek tercih etmiyordum, taa ki kremasız olarak kendim yapıncaya kadar.. Biz tadını çok sevdik, bakalım siz beğenecekmisiniz ;) 


Malzemeler


- 250 gr kadar mantar
- 1 soğan
- 1 kaşık tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı sıcak su (ben içine 1/4 kadar et bulyon koydum)
- 1 su bardağı kadar süt (ılık)


Öncelikle mantarları ince ince doğruyoruz ve kararmasın diye limonlu suda bekletiyoruz. Hemen arkasından küp küp doğradığımız soğanları tereyağ ile birlikte kavuruyoruz.. Soğanlar şeffaflaşınca doğradığımız mantarları da ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Mantarlar küçülüyor ve suyunu çekiyor. Hemen 2 kaşık unumuzu ilave ediyoruz. Mantarlar ile unu karıştırdıktan sonra sıcak suyumuzu ilave ediyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. İyice kaynadıktan sonra sütü ilave ediyoruz ve sütle birlikte bir kez daha kaynamasını bekliyoruz. Tuz ve birazda karabiber ilave ediyoruz.. Vee çorbamız hazır :) Üzerini karabiber ve dereotu ile süsleyerek ikram ediyoruz.. Afiyet olsun şimdiden..

18 yorum:

  1. Corbalara bayilirim. Hele kisin en vazgecilmez sey. Nefis gozukuyor. Ellerine saglik!!!

    YanıtlaSil
  2. Ben de yaparım çok güzel olur.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle katılıyorum size didem hanım, dışarıdan soğuk havadan içeri girince, sıcak bir çorba gibisi yok wallai :)

    evet sizin blogunuzda da gördüm sevgili pembe kekik, nefiss görünüyor.. ben daha yeni yeni öğreniyorum ;)

    YanıtlaSil
  4. aile gbisi yok canm ben maelsef tek kişym fazla yapmıorm eşin çok şanslı ohh

    YanıtlaSil
  5. canım benim sizin de o günleriniz çok yakın inşallah :) gerçekten aile gibisi yok, umarım ailemizde hep huzur ve mutluluk bizimle olur pembişimm ;)

    YanıtlaSil
  6. şu mantara ısınamadım bir türlü, sadece kaşarlı tereyağlı yapıp fırına veridiğinde seviyorum, çorbasına pek alışık değil damak tadımız, ama resimler harika görünüyor eline sağlık:))

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler şirince tatlar :) çocukken bende hiç sevmezmişim, annem et diyerek kandırıp yedirebilirmiş ancak bana, bende saf saf inanırmışım tabii ;) şidmi nasıl böyle mantar canavarı olduğuma ikimizde şaşırıyoruzzz ;)

    YanıtlaSil
  8. Mantarı börek içinde, çorba içinde, sote, fırında kaşar hımmm bayılırım.
    ellerine sağlık tatlım aldım tarifi burdan :)

    YanıtlaSil
  9. Mantarı börek içinde, çorba içinde, sote, fırında kaşar hımmm bayılırım.
    ellerine sağlık tatlım aldım tarifi burdan :)

    YanıtlaSil
  10. Matar olsun da kremaı kremasız farketmez,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. kremalı kremasız fark etmez bayılırım
    ellerine sağlık nefis görünüyor canım

    YanıtlaSil
  12. Didemcim iki yorumundan da mantarı ne kadar çok sevdiğin belli :) saol canım..

    teşekkürler Erguvan Vakti, mantar sevilmezmi degilmi ;)

    wallai tadını da çok sevdik biz handecim, bir de böyle denemeni tavisye ederim ;) çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  13. Niyetliyken bloguna girip bu postla karşılaşmakk feci oldu :) Ellerine sağlık hayatım :*

    YanıtlaSil
  14. ayy kıyamam canım yaa.. Allah kabul etsin pembe esinti, iftara sakla hevesini..

    YanıtlaSil
  15. hehe benim yemek takimimdan:)) mutfakenkazlari.blogspot.com :))

    YanıtlaSil
  16. aaa benim yemek takimimdan :))

    YanıtlaSil
  17. Allah razi olsun ilk defa yaptim ve ilk defa yedim bayildm cok tesekkur ederim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)