20 Haziran 2011 Pazartesi

Scream for me Istanbul!!


Bundan sonra konserlere de netbook um la gidicem, konser sırasında “bak şunu da yazayım, bunu da ekleyeyim” dediğim ne varsa hepsini unuttum çünküJ
Dün akşam Türkiyenin farklı şehirlerinden, bırak Türkiyeyi dünyanına farklı ülkelerinden “Blood Brothers”ları  ağırladı İstanbul.. Bu içi içine sığmaz kalabalığı o bit kadar yere, Küçükçiftlik park denilen gerçekten küçücük bir çiftliğe sıkıştıran organizasyonu ve Biletix i kınıyorum.. Ozellikle Biletixi de kınadım, çünkü şu biletlerdeki “Hizmet bedeli” nden kastı anlayamıyorum, ben bir hizmet alamadım su ana kadar.. Hele de %10 luk hizmetii hic goremedim.. Diger ülkelerde yarı yarıya satılan bu biletleri fahiş fiyatla almak durumunda kalıyoruz maalesef.. Su yoktu be konser alanında!!!
Evet eleştirel yaklaşıyorum, çünkü; Adını festival koyunca,gerçekten “festival”düzenlediklerini sananlara kızıyorum.. Festival alanı diye bir yer yoktu.. Bir ara konseri izlerken (dinlerken daha dogru..) bulunduğumuz konum, tuvaletlerle çöp toplama sahası yanıydı..

Gelelim konsere; Kırık kolu/bacağıyla veya kucağında 2-2,5 yaşlarında kızıyla konsere gelmişleri görmek şaşırtmadı beni.. Anlıyorum.. Özellikle anne/baba-oğul/kız ların birlikte gelmeleri hep gülümsetmiştir. Bu şekilde bir çiftin üzerindeki t-shirtlerden babanın 1977, oğulun 2011 (ilk!!) konserine geldiğini anlayabiliyoruz.. 
Eskiden, ben ortaokul çağlarımdayken metalci gruplar ve dinleyenler için “satanist hepsi” ekolü çok yaygındı.. “Kedi keser bunlar”, diye devam eden mahalle laflamalarinin etkisi altinda kalan anne-baba lar da, konser denilen bu ucube(!) kalabaligin toplandığı mekanlardan korumaya çalışırlardı melek yüzlü evlatlarını!! Neyse ki, o zamanın çok çeken gençleri şu anda anne-baba olup çocuklarını da bu yolda devam ettiriyorlar.. Umarım bizim de çocugumuz olur da, böyle konserlere katılırız!!!:) çok güzel paylaşımlar bunlar!!

Festival dedikleri şey, sene sonu müsameresi gibi 5 grubu ardarda koyup, şarkı söyletmek olduğundan, biz festivale gitmedik.. Direkt Iron Maiden e gittik diyebilirim, zaten saat 12:30 da girenler arasından ayıluıp bayılanlar olmus o sıcakta... Mastodon, Inflames, ozellikle gormek istedigim Alice Cooper a gidemedik, goresim gelmeyen Slipknot un da sonlarına yetistik.. Sahne sovları fena degildi galiba, ama bana göre degil desem sadece.. Dinleyici yas ortalaması, Slipknot la Iron Maiden üyeleri arasında yas ortalaması kadardıJ

Iron Maiden, 2 saat kaldı sahnede.. Kardeşim,gerçekten kaç yaşında bu adamlar??? Soruma kendim cevap vereyim, yaşları 53-59 arasında değişen bu grup, çoğu emekli amcama inat, 2-3 günde 1 bir ülkeye gidiyor, performans sergiliyor, ve süper keyif alıyor yaptıkları işten!! Hemen bir şey daha eklemek isterim, grubun solisti kullanıyor uçağı!!!! Yani bu arada da boş durmuyor.. Bknz.Flight 666
Yine bildiğim kadarıyla ailece de ülke gezebiliyorlar.. Hepsi de aile babası, mütevazi, kendi halinde insanlar.. Büyük ihtimalle Cumt veya Pazar günü Sultanahmette civarında geziyorlardır..

Ne mi çaldılar? The Evil That Men Do, Two Minutes to Midnight, Final Frontier, Coming Home, Wicker Man, Hallowed by thy Name,Blood Brothers, Running Free, Fear of the dark,Iron Maiden,Dance of Death.....
Tur Final Frontier turu olduğundan bu şarkıyla başlıyorlar.. Ama sevemedim bu albümlerini, sanırım grupta pek benimsememişti ki, konser alanında bu şarkıda pek ses çıkmadı.. Rock in Rio DVD sindeki gibi bir açılış olmuyor maalesef. Fear of the Dark ta kalabalık kendini buldu da, bir iki ses verdi.

Son olarak, Babalar Gününüz Kutlu Olsun Steve, Dave, Janick, Adrian, Bruce, Nicko...

Puanlama

Konser setlist    – 7/10
Kalabalık           – 6/10  (Kalabalık keyifliydi sadece keşke biraz daha eşlik eden bir kalabalık olsaydı:)
Konser mekanı  – 2/10
Barkovizyon      – 8/10
Iron Maiden      – 9/10

Genel Puan -  7


Edit: Dün akşam, sanırım doyamamış olduğumuzdan oturup, Flight-666 DVD sini izledik keyifle.. Bu dvd, sadece konser dvd si değil.. Konser hazırlıkları, röportajlar, film gibi seyredebildiğiniz bir dvd.. Kolombiya, Şili, Brezilya gibi farklı ülkelerdeki konser izleyici profilini, sevgiyi, coşkuyu gözleyebileceğiniz bir belgesel.. Yapanın ellerine sağlık, izleyenin gözlerine-kulaklarına bayram:) İlgisi olan varsa, izlesin derim..
Yine bunun benzeri Global Metal diye de bir DVD var.. Bu belgeselde ise, daha genel perpektiften metal müzik, dinleyicileri ve sanatçılarından yorumlarla izleniyor.. bu da çok keyifli ve izlenmesi, gereken belgesellerden biri.. Tavsiye edilir.. 

2 yorum:

  1. bu konsere gitmeyi çok istemiştim ama bilet bulamadım malesef:((( daha büyük bir yerde yapmalılardı kesinlikle! gitmek isteyen birçok kişi dışarda kalmış anlaşılan:( çok şanslısınız..
    Yeşim

    YanıtlaSil
  2. Biletix de satışa çıkınca almıştık, sanırım o nedenle sorunsuz girdik. Evet dışarıda bekleyen epey kişi vardı, hatta Taksimden Beşiktaşa inerken de hem oturup müzik dinleyip, hem de çimlere serilen neşeli gruplar da vardı:) Festival alanı Taksim e kadar uzandı aslında:)
    Yine geleceklerine söz verdiler, bundan sonrakini kaçırmayın; dünya gözüyle görelim, duyalım Maideni:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)