21 Haziran 2011 Salı

Hereke - Halit Balık Restoran

Sevgili blogdaşımın özgürleşen Türkiye ile ilgili yazısına bende çok üzüldüğümü belirterek başka bir konuya geçmek istiyorum müsadenizle.. Haftasonu biliyorsunuz 19 Haziran doğumgünümdü. Eşim harika bir süpriz hazırlamış ancak annemin rahatsızlığı sebebiyle erteledik, hala da nereye gideceğimizi bilmiyorum, bu hafta sonu öğreneceğim inşallah ;) Ama tabiki kutladık doğumgünümü herşeye rağmen.. Gerçekten keyifli bir gündü, sevgili eşime koccaman koccaman teşekkürlerimi buradan da iletmek isterim..
Doğumgünü için seçtiğimiz mekan, annemlere yakın olması nedeniyle de , Hereke'de.. Hereke, İzmitte şirin bir sahil kasabası ve İstanbul'a da oldukça yakın.. Bu şirin kasabada denize sıfır, çok nezih bir yerde başbaşa bir doğumgünü yemeği yedik. Mekan çok hoştu gerçekten ancak telefonumun azizliğine uğradığımdan tek bir kare bile çekemedim ne yazıkki.. O yuzden size linkini vererek ve yemeklerden bahsederek yetinmek durumundayım..
Mekanımızın adı Halit Balık Restoran.. Tam bir aile işletmesi, Halit bey ve eşi Fatoş hanım tek tek tüm masalarla ilgileniyorlar gerçekten.. Bir de kenar masalardan birine oturmuşsanız harika bir körfez manzarası eşliğinde yiyorsunuz yemeğinizi. Balık çeşitleri ve mezeleri oldukça fazla, yanı sıra Halit bey tatlısı diye bir tatlıları var ki, kesinlikle tatmalısınız.. İçeriğini sır gibi saklasalar da sanırım ben çözdüm ;)
Balık seviyorsanız ve değişik mekanlar arıyorsanız Hereke'de Halit Balık Restoran'a uğramanızı ve leziz tatlar keşfetmenizi öneririm..

12 yorum:

  1. Egede bir yer gibi harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. effet çok güzel canım.. birlikte giderizz belki bir gün ;)

    YanıtlaSil
  3. CANIM NİCE GUZEL SENLERE....EŞİNDE GERÇEKTEN GUZEL BİR MEKAN SECMIŞ.RESİMLERİN BOYUTLARINI BUYUK YAYINLARSAN SEVINIRIM ..DAHA CAN ALICI OLUR.SEVGILER:)))))))

    YanıtlaSil
  4. ahh ahh, yazimda da soylediğim gibi kendim resim çekemedim ne yazık ki o gün.. internetten bulabildiklerim bunlar.. ama linkten girebilirsen restoranın kendi sitesine ulaşabilirsin sevgili marifet ellerimizde ;)

    YanıtlaSil
  5. doğumgünün kutlu olsun canım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Yer mekan güzel ürünlerde ama en güzeli sıcak kanlı olmaları tatlı dilli Fatoş hanım :)
    Bence bu tür yerlerde restoran sahiplerinin konuklarına davranışı orayı gidilebilir kılıyor. Burası öyle yerlerden biri.

    Bende umarım bi gün sevgili eşimi ve kızımı götürmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  7. çoook çok teşekkürler fikir projeleri, sevgiler :)

    effet didemcim mekanın güzelliği kadar sahiplerinin sıcaklığı da çok önemli.. belki birlikte bir kaçamak yaparız ;)

    YanıtlaSil
  8. Haklısın eşlerimize birer yemek de biz ısmarlarız :) en kısa zamanda inşallah.
    (mekan resmi çekmeyi unutmayalım)

    YanıtlaSil
  9. sanırım biliyorum ben burayı :)

    YanıtlaSil
  10. çok keyifli bir yer gerçekten, umarım bir gün beraber giderizz ;)

    YanıtlaSil
  11. -Hamsi istiyorum -Kalmadı efendim -İstavrit istiyorum -Kalmadı efendim -Çupra ozaman 2 dakika sonra 2 arka masada oturan bayanlar istavrit istiyorum diyor. Size istavrit yok diyen garson mutfağa istavrit diye sesleniyor. Ne olduğunu anlamaya çalışıyorsunuz. Ve adam yerine konulmadığınızı anlıyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şaşırdım wallaii.. gitmeyeli neredeyse 1 sene oldu wallai.. gittiğimde kendileri ile paylaşacağım yorumunuzu.. keşke adınızı da yazsaydınız?

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)