21 Mart 2011 Pazartesi

Çok Pişmanım Dişçicim..

Yirmilik dişler hakkında madem sonunda çekim kararı alınacak, neden çıkarlar? Evrim basamağında 1 kademe geri kalmis gibi hissediyorum, bir süre sonra 20 lik dişler olmayacak kimsede, sorun da kalmayacak..
Evet, yirmilik problemim var, aslında hissettiğim bir şey yok, doktor çekelim dedi.. Ben de peki dedim, 1 hafta boyunca sabah-akşam antibiyotik kullandım ve kutlu gün geldi.. Cumartesi.. Ben ne yaptım? Bugün hiç diş çektirecek havam yok, şöyle Maşukiye ye falan kahvaltıya mı gitsek, diyerek konuyu savuşturdum.. Akşamdan itibaren başımda saç kalmadı yolacak, sabah da kabus gördüm, panik halde iptal ettim randevumu! Evet, panikledim, korktum, ödleklik ettim, topuklarımı vura vura kaçtım..


Sorunum dişçilerle ilgili değil aslında.. Çoook küçükken de dişçiye gidebildirdim, zorlanmazdım. Ama yirmilik diş çekme prosesi nedense bende bir kokru filminin içindeymişim hissi yaratıyor.Aklımı başıma alıp düşününce, herşey sakin.. ama aklımı başımda tutabilene rastlanmıyor..
Tabii bütün sorun bende mi bilemem..Geçen hafta dişçiye bir umut "Filmden nasil görünüyor? Çok zor değildir, değil mi?" gibisinden yoklayasım geldi, adam "Çok kolay desem yalan olur, arada kırdığımız da oluyor, herkesin yapısı farklı buradan birşey diyemem" diyerek gayet dürüst konuşunca, belki o dürüstlük seviyesini kaldıramayan bünyeme fazla gelmiş olabilir.
Ya dürüst ol, ama nazikçe.. Belki de adam gayet nazikti, fakat şizofren kişilğimle farklı algıladım, o da olabilir..
Kararımla ilgili annemin yorumu da evlere şenlikti.. "Zaten Koç burçları için Nisan ayından itibaren öneriyorlar sağlık durumu ile ilgili aksiyonları.. İyi olmuş":)
Bu arada, kullandığım antibiyotiğin yan etkierinde "kişilik değişiklikleri yaşanabilir" yazıyordu.. Kullandığım müddetçe olan kişiliğim gayet iyiydi, bırakınca çıldırdım:) Uykusuzluk, sinir, asabiyet, gerginlik, pişmanlık.. Sanırım ilacı kullanmaya devam etmeliyim:)
Bir de pişmanlık kısmı.. Randevu saatim geçince, "bak ne güzel bitmiş olacaktı, ne gerek vardı buna? Şimdi yine uğraşacaksın! Üstelik kıymetli bişi olsa, merak etme 1 ini çektirsen, 3 tane daha var" diye kendimi yedim bitirdim..

Buradan almanız gereken ders; dişçiyle randevunuzu ekip Maşukiyeye kahvaltıya gitmeyin..
Maşukiye'de 2010 Ekim gibi bir sel olayı olmuş, ve eskisi gibi değil maalesef.. Devletimin büyükleri, olmadı sevgili Belediyem, olmadı hali vakti yerinde restoran sahipleri.. Şantiye alanı gibi görünüyor Maşukiye.. Buldozer gelmiş yıkmış gibi.. Bir el etseniz de, düzeltseniz.. Hala müşteri bekliyorsunuz, ama orası düzelmezse işler azalmaya başlar..Hiç fotoğraflık değil!

4 yorum:

  1. Geçmiş olsun.. Sağlık bu, ihmale gelmez ne yazıkki. Bende 20 lik dişimi çektirmiştim yaklaşık 1 yıl önce, hiç öyle korktuğum gibi olmadı.. Umarım sizin de sorunsuz geçer tedaviniz, en kısa zamanda dişçiye gitmelisiniz bence ;)
    Özge

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler.. Biliyorum aslında, ama bir yanda da şu mantık var tabi, bir şey arızalı değilse dokunma:) Neyse, yine randevu aldim bakalim.. İlginize teşekkürler,

    YanıtlaSil
  3. Nedense dişciden hepimiz korkuyoruz ama korkmak sorunu çözmüyor. Şimdiden geçmişler olsun.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler çeşnici Handan hnm, bu arada tepside içli köfte tarifinizi gördüm, çok sevdiğim ama "çok uğraştırır" düşüncesiyle hiç tarifine bile bakmadığım içli köfte nin sanki ben tarafından bile yapılabilir bir versiyonu olmuş:) sunumu da hoşmuş.. denemeye çalışacağım..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)