20 Eylül 2011 Salı

Santiago Bernabeu Turu..

Bu postu bekleyenler var mı bilemiyorum ama yine de eklemek istiyorum ;) Santiago Bernabeu, ciddi anlamda kocaman bir stadyum.. Pek maça gitmişliğim yoktur aslında bir kere Ali Sami Yen'i bir kere de İnönü Stadını gördüm. O yüzden karşılaştırma yapmam pek doğru olmaz herhalde.. Estadio Santiago Bernabeu bildiğiniz üzere Real Madrid takımının stadı, 1947 yılında kapılarını açmış. Stadın kurucusu uzun zaman Real Madrid takımında futbol oynayan ve daha sonra klüp başkanlığı da yapan Santiago Bernabeu de Yeste imiş..
Kapasitesi zamanla değişiklik gösteren stadyumun bugünkü kapasitesi 80.000 misafiri ağırlayabilecek durumda..

Real Madrid'in maçlarının yanı sıra önemli uluslararası turnuvalara ve final maçlarına ev sahipliği yapmış bu dev stadyum. Bir de müzesi var tabii Real Madrid kupaları ile dolu olan ve turistler için gezi turu hazırlanmış stad içerisinde.. Stada ulaşım kolay, çok yakınında bir metro durağı var..
Bizden birilerinin adını görmek de güzel birşey aslında. Gerçi Almanya'yı tercih ettiği için çoğu futbolsever tepkili Mesut Özil'e.. Belki doğru yolu bulur bir gün belli mi olur ;)

Futbolda önemli olan, büyük kulaklı kupalar varmış bir de.. [ben onlara tavşan kulak ismini taktım bu arada ;)] Real Madrid takımında oldukça fazla var bu tavşan kulaklı kupalardan, eee epey başarılı olduklarını gösteriyor bu kupalar.. Gerçi son yıllarda Barcelona onları indirdi tahtından..
Bu dev stadda gayet şık soyunma odaları, dinlenme bölümleri vs var futbolcular için.. Diğer futbol takımlarında da durum böyle midir bilmiyorum ama Real Madrid takımı, kendi sahasındaki her maçta kendi soyunma odasını kullanıyormuş ve misafir takımlarla değiştirmiyorlarmış asla.. Gezi turunda bile orayı göremedik, bu resim misafir takımın soyunma odasından.. Bu kadar gizlilik merak uyandırıyor doğrusu ;)
Santiago Bernabeu turundan sonra, Madrid'den birkaç yer daha kaldı.. İlk aklıma gelenler Toledo ve Retiro Park.. En kısa zamanda onları da eklemeliyim, sonra hep birlikte Barcelona'yı gezebiliriz ;) 

20 yorum:

  1. tatlım büyük bir zevkle okudum yazını çnkü futbola çok meraklıyım.Mesut sanırım Zonguldaklı hemşerim ama yinede kızıyor insan elbette bir bildiği vardr tabi ama nie biz değil..öptm canm

    YanıtlaSil
  2. sevindim canım yaa, ilgi olmaz belki diye düşünmüştüm wallai ;)
    tabiki mesut bizde oynasın isterdim ama kendini geliştirebilirmiydi bilmiyorum..
    bende seni öpüyorum pembiş mor algim, teşekürler..

    YanıtlaSil
  3. futbola düşkün, takip eden hatta mütevazi olamayacağım ama anlayan bir kadın olarak seninle stadı gezmek çok keyifliydi. ortaokul çağımda babamla inönü stadyumunu, eşimle çıkarken de 19 mayıs stadını gördüm ama aklım son dönemde Arena stadını görmek :)
    Barcelona gezini merakla bekliyorum..

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim cemre, keyif almana çok sevindim :) Arenayı bende merak ediyorum aslında, eşim çok beğenmişti, yollar iyice yapılsın beni de götürecekmiş bir maça ;)

    YanıtlaSil
  5. futbolu sevmem ama öyle güzel anlatmışsınki bu yönü çok hoşuma gitti sevgiler cnm:)

    YanıtlaSil
  6. vallla fenerbahçeden sonraki takımım barcelonadır noi campı görmek istemişimdir hep ama realinki de fena değilmiş doğrusu :))

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim fikir projeleri, herşeyden biraz keyif almaya çalışıyorum ;)

    Hamidecim, senden iyi futbolcu olur zaten, blogunda gördüm fotoları ;) nou camp önemliymiş gerçektende, eşimin orada canlı maça gitmemiz karşılığında bulunduğu vaatlerden öyle anladım ;)

    YanıtlaSil
  8. Futbol ve ben pek bağdaşmıyor sanırım ama oraları gidip görmen bize de yazıya dökmen güzel parmaklarına sağlıkkk :)

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim canım :)
    seninle ve benimle bağdaşmıyor ama küçük prensesin fanatik barcelonalı resimleri var elimizde biliyorsunnn ;)

    YanıtlaSil
  10. Ahhhh evet kızıma zorla tutuşturulmuş forma, zorla yaptırılan tezahürat, zorla izletilen maçtı demiii :)
    şaka bi yana ilginçti gerçektennn

    YanıtlaSil
  11. doğuştan fanatik dedikleri bu olsa gerek canım ;) Nou Camp'da bile, keşke minik prensesi de maça getirseydik diye düşündük :)

    YanıtlaSil
  12. İnönü,Ali Sami yen, Arena.. Bana göre hepsi konser mekanları, sadece futbolla sınırlamayalım lütfen:) şaka bir yana sadece İnönü standındaki birkaç maça gittim, televizyonda seyretmekten çok daha keyifli.. sağdaki ne yapıyor, soldaki kime kızıyor, aa bak ne giymiş, şu parmaklıklardan atlayan adamın peşindekiler polis mi, derken zaten ilk yarıyı bitiriyorsun:) Gitmek isterim yurtdışında da maça, farklı bir kültürel deneyim..

    YanıtlaSil
  13. O halde kesinlikle gitmelisin Sevalcim, çünkü orada maç izleme kültürü epey farklı bizimkinden.. arkamızda oturanlardan bir kısmı Barcelona'yı tutuyordu, bir kısmı Napoli'yi.. ve birlikte gelmişler maça, her ikiside kendi takımına tezahürat yapıyor, gol atılınca şakalaşıp eğleniyorlar birbirleri ile.. bizim taraftarlarla böyle bir ortamın olacağını pek sanmıyorum ne yazık ki ;-P

    YanıtlaSil
  14. Futbol ilgi alanım değil ama yazın çok güzel okumadan geçemedim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. çok teşekkür ederim pembe kekikkkk :) sevgilerimleee..

    YanıtlaSil
  16. Muhtesem bir saha. Futbolseverlere yaramis bu yazin. Ben de ogluma gostereyim bari:))

    YanıtlaSil
  17. teşekkürler didem hanım :)
    erkekler küçük yaşlarda başlıyorlar futbol fanatikliğinee ;)

    YanıtlaSil
  18. Merhaba ben eylül ayında madrid-valencia-barselona gezisi planlıyorum ve bir bilen olarak size sormak istedigim bikaç sorum var umarım yardımcı olursunuz.Öncelikle bu üç sehride yğrğyerek gezmek mümkünmü galiba sehirler bizim istanbul kadar kompleks diil ve acaba herbir şehir için kaç gğn yeterli olur.Şimdiden teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  19. Merhaba ben eylül ayında madrid-valencia-barselona gezisi planlıyorum ve bir bilen olarak size sormak istedigim bikaç sorum var umarım yardımcı olursunuz.Öncelikle bu üç sehride yğrğyerek gezmek mümkünmü galiba sehirler bizim istanbul kadar kompleks diil ve acaba herbir şehir için kaç gğn yeterli olur.Şimdiden teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  20. Merhaba, yürüyerek gezmek daha keyifli bence, çünkü her bir sokakta başka bişey görüyorsunuz.
    Biz 3 gün Madrid, 1 gün Valencia ve 6 gün de Barcelona da kalmıstık.. Valencia az olmustu bence, denizi sahili de güzeldi, yazın gittigimiz icin girebilirdik ama zaman az oldugundan degerlendiremedik.. Barcelona'da fazla kaldık cunku cevreyi de biraz dolastik Sitges, Figures gibi kasabalara gittik, güzeldi.. ama 1 gün daha Madrid'de kalmayı da isterdim doğrusu, cunku ben cogunlugun aksine Madrid'i de cok begendim :) aradaki ulasimi nasil saglayacaksınız bilemiyorum, bizim gibi geceleri yolculuk yaparsanız gündüzü kaybetmemis olursunuz. biz sehirler arasında otobüs yolculugu yaptık, o da cok degisik bir tecrübe oldu aslında ;) simdiden iyi tatiller.. cok keyifli gececegine eminim..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)