5 Ağustos 2011 Cuma

Pazar Kahvaltısı..

Geçen Pazar evimizde minik bir kahvaltı daveti vardı. Minik diyorum çünkü sevdiğim bir arkadaşım, onun eşi ve prenses kızları geldiler.. Eşlerimiz de tanışmış oldu böylelikle ;) İşte bu samimi ve keyifli günden birkaç şey paylaşmak istiyorum sizlerle.. Öncelikle, masadan genel bir görüntü vermek isterim.. Misafirler gelmeden herşey yetişsin diye, arı gibi çalıştık eşimle.. Hala misafir ağırlama konusu büyük telaş bizim evde, alışamadım sanırım daha ;)

Blog dünyasının çok katkısı var bu konularda bana.. Sofra düzeni olsun, kahvaltık çeşitleri, sunum şekli, birçok şey öğrendim bloglar sayesinde.. Elimden geldiğince kendi sofralarıma uygulamaya çalışıyorum ama daha çok yolum var kat etmem gereken biliyorum ;)

Mesela Hünerli Bayanlar Müge hanımın çeşnili zeytinyağı, haftasonu kahvaltıları için favorimiz oldu bizim.. Misafirlerimizden de olumlu yorumlar aldık.. Fırında yaptığım omlette bir blogdan görmüş yazmıştım bir kenara ama orjinal tarifine pek uygun yapmıyorum ben o yüzden sanırım onun tarifini verebilirim;

Fırında Sebzeli Omlet

Malzemeleri kişi sayısına göre kendiniz belirleyebilirsiniz.. Ben 4 kişi için hazırladığımdan ona göre bilgi vereceğim..

- 2 adet orta boy patates
- 3 adet kırmızı biber
- 3-4 adet yeşil biber
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağına yakın süt
- konserve mısır
- rendelenmiş kaşar peyniri
- tuz, karabiber
(orjinal tarifinde siyah zeytin de vardı, talebe göre eklenebilir sanırım)
(orjinal tarifte haşlanmış patates vardı)

Yapılışı:
Patatesleri minik küpler halinde doğrayıp, az yağda kızartıyoruz. (ben bu işlemi actifryda yapıyorum, minimum yağ ile, çok hafif oluyor gerçekten) Minik minik doğradığımız biberleri de tavada az yağ ile kavurmaya başlıyoruz, üzerine hafif kızarmış olan patatesleri de ekliyoruz. En son konserve mısırlar giriyor tavaya.. Biberler piştiğinde tavamızın altını kapatıyoruz ve borcam kabımıza alıyoruz karışımı.. Yumurta ve sütü, tuz, karabiber ekleyerek iyice çırpıyoruz başka bir kapta ve karışımı sebzelerimizin üzerine döküyoruz. Üzerini tamamen kapatacak şekilde kaşar peynirimizi de serpiştirip fırına veriyoruz, üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.. İşte bu kadar kolay ve inanılmaz lezzetli :) Afiyet olsun şimdiden..

Resimde olmayan sodalı böreğim var bir de.. Çikolata soslu baton kek ile onun tarifini de başka bi zaman veririm artık ;) Böyle uzun haftasonu kahvaltılarının arkasından Türk Kahvesi içmeye bayılırım.. Tabii o ritüeli de yaptık, malum bir süreliğine kahvaltı keyiflerine ara verdik..

Ve benim için günün güzel yanlarından birine geldi sıra.. Sevgili arkadaşım çok hoş ciciler almış evimize ;) Ben çok beğendim, hemen de kondurdum bir yere.. Aynı desen ve renklerde mum ve peçetesi de vardı hediye kutumuzun içinde ama onları çekmeyi unutmuşm o sırada..
Bir kaç gün sonra Tepe Home'a gittiğimizde bu şirin saksının ve tepsinin devam ürünlerinde gazeteliğini de görünce hemen attım sepete.. Hoş bir hava kattı salonumuza bu kombin ;)

Keyifli bir haftasonu yazısı ile haftaya son veriyorum.. Umarım bu haftasonumuzda en az geçenki kadar güzel geçer.. Herkese iyi haftasonları şimdiden :)

15 yorum:

  1. canım yaaa valla akşam akşam acıktım harikaa bi kahvaltı sofrası olmuş eline koluna sağlık bebişim. ayrıca hediye ne şekermiş öyle bayıldım. artık benim de güzel bi evim olsun da süsleyeyim ya her bi yanını

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım benim :) seninde bişey kalmadı kii.. kendi evi gibisi yok walla insanın.. ama sana nacizane tavsiyem acele edip çok beğenmediğin şeyler alma özellikle dekorasyon konusunda.. Düğünden sonra rahat rahat gezmek, birşeyler bakmak için daha çok vakit oluyor.. Ayrıca değişik yerlerde gördüğün değişik şeyleri almak istiyorsun eve..

    YanıtlaSil
  3. kahvaltı sofrası nefis görünüyor, ellerinize saglık :) zeytinyaglı çeşninin tarifini aldım bu arada :)

    YanıtlaSil
  4. sofra muhteşem ya kelebekli peynirler favorim ama =) eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. Of of of senin evinde kahvaltiya davetli olmak varmis! Ne kadar zevkli bir insansin. Sekilli kesilmis peynirler cok zarif. Masada en hosuma giden sey oncelikle (tattan bile once) goruntudur. Harika bir sofra hazirlamissin. Resmen aciktim. Firinda omleti de yapmam farz oldu hic duymamistim. Nefis!!!

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler, umarım beğenirsin aslıcım, biz çok sevdik :)

    tubitosum, kelebek benim vazgeçilmezlerimden sayılır, sofraya da kosnsun istedim ;)

    teşekkür ederim didem hanım, bir haftasonu sizi de beklerim ;) kesinlikle denemenizi tavsiye ederim, değişik bir lezzet..

    YanıtlaSil
  7. ya varya evlenesim geldi birden çok şık olmuş hemen o siteye girip bakıorum;)

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık kelebekli peynirlere bayıldım bende yapmak istiyorum harika=)

    YanıtlaSil
  9. güzelim adım attın zaten, bişey kalmadı ki.. evlenince sen neler döktürürsün kim bilir ;)

    YanıtlaSil
  10. aramıza hoşgeldin miss orange, teşekkürler..
    çok kolay ve şirin gerçektende, istediğin gibi değişik şekillerde yapabilirsin canım..

    YanıtlaSil
  11. harika görünüyor, kaşarları kalıpla kesmek süper fikirmiş;)

    YanıtlaSil
  12. teşekkürler aysuncum, değişiklik olsun dedim ;) üstelik kelebek favorimm ;)

    YanıtlaSil
  13. o kelebek şeklindeki kaşarlara bayıldım, bu arada rejım yapıyorum keşke görmeseydim bu güzel kahvaltıyı :) :(

    YanıtlaSil
  14. bende hiç bitmeyen bir diyetteyim canım, boşver ;)))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)