12 Ağustos 2011 Cuma

Büyücülük Okulu

Küçükken hep "gizli bir güc"üm olduğunu düşünürdüm, seyrettiğim superman.. vb filmlerin etkisi de olabilir tabi, ama mutlaka bu gücü bir gün farkedeceğime inanırdım.
Bir süper-gücüm olduğuna emindim, anlayacağınız... Sadece çıkmasını bekliyordum; bu arada nesneleri zihin gücümle hareket ettirmeye çalıştım, olmadı.. Yağmur yağdırmaya-güneş açtırmaya çalıştım, o da olmadı:) Ama açık renk bir pantalonum vardı, ne zaman giysem yağmur yağdı. Oradan bağlantı kurmaya çalıştım, güç pantalonda kaldı..:)

Velhasıl, özel bir yeteneğim olmadığına sanırım yaşım büyüdükçe ikna olmaya başladım. Üniversite sınav döneminde, seçmeye çabalarken, Kazakistan-Şark Tıbbı görünce "acaba büyücülük falan öğretiyorlar mıdır?" deyip yazmayı düşünsem de, dönünce ne yapacağım konusundaki tereddütlerim, o kadar da uzağa gitmeli miyim endişesi ile birleşince vazgeçtim..
Bu arada Paulo Coelho'nun Brida'sinda da, bu tür özel yeteneği olan insanları uzaktan anlamak için bir ipucu veriyordu. Kulak memesinin olmaması, kulakla yüz sınırı arasında boşluk bulunmaması!!! Tamam iste dedim, bu da uyuyor bana:)

 
Ama sanırım benim gibi düşünen, hatta benden daha emin bir sürü insan var.
Oberon Zell-Ravenheart(üstte), "The Grey School of Wizardy" okulunun kurucu üyelerinden ve aynı zamanda bu okulun müdürü. Bu okul, 2005 yılından beri internet üzerinden eğitim vermekte.. Simyacılık, Büyücülük, Kara Büyü, Doğa, İyileştirme, Törensel Büyüler derslerinden bazıları. Mevcutta 650 nin üzerinde öğrencisi olan bu okulun 40 civarında eğitim kadrosu bulunuyor.Harry Potter'in Hogwarts indan sonra, gerçek bir okulun ihtiyacını gören Oberon, benzer düşüncedeki arkadaşları ile bu okul fikrini oluşturmuş.
Eşi Morning Glory de eğitmenlerden. Eşi ile beraber basılı kitapları da bulunan Oberon, internet sitesinde bu okul için "modern eğitim yöntemleri tarafından unutulan veya göz ardı edilen bilgileri aktardığını ve kutunun-dışında-düşünmeyi öğrettiğini" belirtmiş. Her yaştan öğrencisi bulunan bu okulun, sitesi içinde bulunan öğrenci yorumları da gayet başarılı.
Internet dediğimiz olay inanılmaz bir şey, bir kere daha anladım..

4 yorum:

  1. vayy neler varmş çok ilgnmiş canm

    YanıtlaSil
  2. Evet cnm ya, ben de şaşırdım.. Adam bir şekilde tanınıyor bu arada, wikipedia da falan da mevcut.. İlginç gerçekten..

    YanıtlaSil
  3. vallahi ben de çok şaşırdım

    YanıtlaSil
  4. Bir nevi Cadi okulu yani:)))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)