2 Temmuz 2011 Cumartesi

Haftasonundan Kareler..

Haftasonu minik misafirlerimiz geldi :) Aslında minik dediğime bakmayın biri 5,5 biri 12 yaşında yeğenlerim.. İkisi de erkek olunca bilgisayar oyunuydu, bowlingdi derken birçok aktivite yapıldı.. Eeee karınlar acıktı, atıştırmalık birşeyler arandı.. Teyzeler hiç dayanamaz herhalde yeğenlerine, tabi ki onlar için hemen bir kek çırptım, sevdikleri gibi bol çikolatalısından.. Arkadaşlarımın doğumgünüm için bana hediye aldıkları tantitoni muffin kek kalıplarımı kullanmakta bugüne nasip oldu böylelikle. Bir kez daha teşekkür ederim sevgili dostlarım, gerçekten çok şirinler :) Herşey iyi güzel, bloglarda hep görüyorum ; muffin kek üzerinde renkli bonibonlar acayip hoşuma gidiyor, tabii denedim hemen ama benimkisi hayal kırıklığı oldu biraz :( Bonibonlarım eridi, kayboldu gitti.. Fırından çıktığında bonibon olduğu bile belli olmayan erimiş bişeyler vardı üzerinde.. O yüzden fırına girmeden önceki hallerini çektim sadece, çıktıktan sonrası hüsran oldu benim için.. Lütfen püf noktasını söylesin biri, nasıl o bonibonlar erimeden renkli renkli duruyorlar öyle keklerin üzerinde ???
Diğer kalıpların ortası boşluk olduğundan bonibon koymamıştım neyse ki, onları böğürtlen sosu ile servis ettim, bayıldılar ;) Böğürtlen sosu tabii ki Dr.Oetker'den.. Dondurma üzerinde felan çok seviyorum ben, o yüzden dolapta bulunur hep birkaç paket..
Kek tarifim basit ama yinede yazayım istiyorum, malum çok az tarif var bu blogda ;)
Damla Çikolatalı Muffin Kek
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao 
1 su bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için bonibon ??
* Bu ölçülerden 24 adet muffin kek çıkıyor..
Yapılışı ; Klasik kek yapma adımları aslında. Önce yumurta ve şeker iyice çırpıyoruz, ardından sıvıyağ ve sütü ekleyip devam ediyoruz çırpmaya. Unun elenmiş olması kekte daha iyi oluyor. Unu, kabartma tozunu, vanilya ve kakaoyu da ekliyoruz kaba. Çırpmaya devam.. En son damla çikolatalar ekleniyor karışıma ve kaşıkla karıştırıyoruz bu sefer, çikolatalar kırılmasın diye.. Ardından muffin kek kalıplarının yarısına kadar karışımla doldurup önceden 10 dk kadar ısıttığımız 180 derece fırında 30 dk. pişiriyoruz.. {Fırında koymadan önce benim gibi bonibon koymak isteyebilirsiniz belki ama püf noktasını mutlaka öğrenmenizi tavisye ederim ;)} Çıkardıktan sonra biraz dinlendirirseniz kekleri kalıplardan çıkarması da daha kolay oluyor..

Yanında süt ile ikram ettiğim kekler kapış kapış gitti :) Sanırım birşeyler yapmanın en güzel tarafı da bu, afiyetle yenmesi..

7 yorum:

  1. Nefis görünüyor.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. cok guzel olmustu hepsini yedik bitirdik biz.
    ellerine saglik sevgili esim :)

    YanıtlaSil
  3. affiyet olsun segili eşim :) bu yorumun üzerine bi tepsi daha yaparım ben artık ;))

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler pembe kekik :) bonibon olayı için bir önerin var mı acaba ?

    YanıtlaSil
  5. nefis görünüyor hem iştah açıcı hem lezzetli eminim şu bonibonlularda ne şekermiş doğumgünü partilerine ne güzel olur

    YanıtlaSil
  6. lezzetleri gayet güzeldi ama bonibonlar piştikten sonra öyle renkli renkli durmadılar ne yazık ki canım :(

    YanıtlaSil
  7. bonibonlar için basit ama kalorili bir önerim var klasik usulle muffini yapıp pişirdikten sonra ılıyınca üzerine biraz çokokrem, nutella tarzı birşey sürüp bonibonları da üzerine yapıştırabilirsiniz
    tuğba

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)