Selamlar.. Biliyorsunuz bu blogda çok fazla yemek tarifi yok. Hem öğreniyor, hem deniyor, tadıyor ve arada sırada da beğendiklerimi sizlerle paylaşıyorum.. Kremasız Mantar Çorbası da bunlardan biri olacak şimdi. Eşim de bende mantarı çok seviyoruz ama kremalı mantar çorbasının tadı hep ağır gelmiştir bana, o yüzden pek tercih etmiyordum, taa ki kremasız olarak kendim yapıncaya kadar.. Biz tadını çok sevdik, bakalım siz beğenecekmisiniz ;)
Malzemeler
- 250 gr kadar mantar
- 1 soğan
- 1 kaşık tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı sıcak su (ben içine 1/4 kadar et bulyon koydum)
- 1 su bardağı kadar süt (ılık)
Öncelikle mantarları ince ince doğruyoruz ve kararmasın diye limonlu suda bekletiyoruz. Hemen arkasından küp küp doğradığımız soğanları tereyağ ile birlikte kavuruyoruz.. Soğanlar şeffaflaşınca doğradığımız mantarları da ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Mantarlar küçülüyor ve suyunu çekiyor. Hemen 2 kaşık unumuzu ilave ediyoruz. Mantarlar ile unu karıştırdıktan sonra sıcak suyumuzu ilave ediyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. İyice kaynadıktan sonra sütü ilave ediyoruz ve sütle birlikte bir kez daha kaynamasını bekliyoruz. Tuz ve birazda karabiber ilave ediyoruz.. Vee çorbamız hazır :) Üzerini karabiber ve dereotu ile süsleyerek ikram ediyoruz.. Afiyet olsun şimdiden..
Corbalara bayilirim. Hele kisin en vazgecilmez sey. Nefis gozukuyor. Ellerine saglik!!!
YanıtlaSilBen de yaparım çok güzel olur.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilkesinlikle katılıyorum size didem hanım, dışarıdan soğuk havadan içeri girince, sıcak bir çorba gibisi yok wallai :)
YanıtlaSilevet sizin blogunuzda da gördüm sevgili pembe kekik, nefiss görünüyor.. ben daha yeni yeni öğreniyorum ;)
aile gbisi yok canm ben maelsef tek kişym fazla yapmıorm eşin çok şanslı ohh
YanıtlaSilcanım benim sizin de o günleriniz çok yakın inşallah :) gerçekten aile gibisi yok, umarım ailemizde hep huzur ve mutluluk bizimle olur pembişimm ;)
YanıtlaSilşu mantara ısınamadım bir türlü, sadece kaşarlı tereyağlı yapıp fırına veridiğinde seviyorum, çorbasına pek alışık değil damak tadımız, ama resimler harika görünüyor eline sağlık:))
YanıtlaSilteşekkürler şirince tatlar :) çocukken bende hiç sevmezmişim, annem et diyerek kandırıp yedirebilirmiş ancak bana, bende saf saf inanırmışım tabii ;) şidmi nasıl böyle mantar canavarı olduğuma ikimizde şaşırıyoruzzz ;)
YanıtlaSilMantarı börek içinde, çorba içinde, sote, fırında kaşar hımmm bayılırım.
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım aldım tarifi burdan :)
Mantarı börek içinde, çorba içinde, sote, fırında kaşar hımmm bayılırım.
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım aldım tarifi burdan :)
Matar olsun da kremaı kremasız farketmez,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilkremalı kremasız fark etmez bayılırım
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor canım
Didemcim iki yorumundan da mantarı ne kadar çok sevdiğin belli :) saol canım..
YanıtlaSilteşekkürler Erguvan Vakti, mantar sevilmezmi degilmi ;)
wallai tadını da çok sevdik biz handecim, bir de böyle denemeni tavisye ederim ;) çok teşekkürler..
Niyetliyken bloguna girip bu postla karşılaşmakk feci oldu :) Ellerine sağlık hayatım :*
YanıtlaSilayy kıyamam canım yaa.. Allah kabul etsin pembe esinti, iftara sakla hevesini..
YanıtlaSilhehe benim yemek takimimdan:)) mutfakenkazlari.blogspot.com :))
YanıtlaSilaaa benim yemek takimimdan :))
YanıtlaSilseverek kullanıyorum ben de :)
SilAllah razi olsun ilk defa yaptim ve ilk defa yedim bayildm cok tesekkur ederim
YanıtlaSil